Stress veroorzaakt volgens onderzoek aan de Stanford Universiteit in de USA tot zelfs 95% van lichamelijke- en niet lichamelijke klachten. The Healing Codes - Geen stress

Ieder keer als we een gezondheidsprobleem ervaren zouden we onszelf kunnen afvragen: “Welke stress veroorzaakt dit en hoe kan ik dit verwijderen”? De link naar bijvoorbeeld financiële stress is daardoor snel gemaakt. Vooral in deze uitdagende tijden. De grote kracht van het menselijk lichaam verwondert Nico als een klein kind keer op keer. Immers, als je jezelf per ongeluk snijdt met een mes dan bloedt je vinger direct. Vervolgens gaat het lichaam heel hard aan het werk om alle cellen weer te laten herstellen. Als dit kleine wonder in je lichaam vanzelf iedere keer maar weer lukt, dan is dat erg gewoon. Het lichaam vernieuwt zich in verschillende onderdelen vele malen per jaar. Zo ook voor geestelijke klachten die je snel kunt wegdenken of weg kunt drukken.

Wat Nico bevreemdt, is dat dat soms niet gebeurt en er klachten optreden. Oorzaak? Vaak onbekend.

Stress (angst, boosheid, verdriet, wrok, schuld, gedachtepatronen als “ik kan het niet, ben het niet waard etc.) en dan voornamelijk de onbewuste stress kunnen vele energieklachten veroorzaken. Deze klachten kunnen zich in een menselijk lichaam opstapelen (onbewust) om opeens tot openbaring te komen. Wat voor de ene persoon grote stress veroorzaakt, is voor de ander helemaal geen stress. Noem dit situationele stress. Hierdoor is het een specifiek menselijk proces wat het individuele lichaam doet met de spanning. Vergeet daarbij ook niet de klachten op mentaal vlak als depressieve gevoelens, prikkelbaarheid, passiviteit, agressief gedrag etc. etc. Wellicht ga je jezelf verliezen in geestverruimende middelen als alcohol en drugs om zo te ontsnappen aan de stressvolle situaties.
De onbewuste stress, zeg maar dat deel van de ijsschots onder het water dat zo’n 90% uitmaakt van de totale ijsmassa, maakt het des te uitdagender hier bij te komen. Per dag hebben we volgens onderzoek zo’n 30- tot 50.000 gedachten. Ook ’s nachts als we dromen. Aan ieder woord dat we denken of dromen zit een specifiek plaatje/beeld of beeldgroep verbonden met zijn specifieke (negatieve dan wel positieve) lading. Deze lading kan door stress klachten veroorzaken in het lichaam of in jouw geest (het denken, voelen en beleven).

Nico is sedert eind 2008 met veel plezier bezig met de opleiding tot gecertificeerd Healing Codes Practitioner . Inmiddels per 30 november 2009 haalde hij het certificaat en mag zich nu volgens de Amerikaanse organisatie officieel erkend noemen. Nico is de eerste gecertificeerde Coach in Nederland en heeft ruim 4 jaar ervaring op dit terrein.

Makkelijk samengevat: “Hoe haal ik onbewuste stress uit mijn lichaam”? Situationele stress die vele klachten kan veroorzaken. Nico vindt het enorm leuk hierbij behulpzaam te zijn, krijgt er veel energie van en is hier 2 halve dagen full time op afspraak mee bezig.

Voor meer vrijblijvende informatie zie graag de Amerikaanse website. Je kunt hier je gegevens invullen.