Nico typeert zichzelf als een doorzetter, zeer leergierig, sensitief, resultaatgericht, in- maar ook extravert, coach, verlegen, katalysator, ondernemend, visionair, vooruitstrevend en vernieuwend om er maar een paar te noemen.

Inspiratie

Nico blijft continu op zoek naar inspiratie. Het bezoeken van allerhande opleidingen behoort daar ook toe.
Mensen enthousiasmeren in hun eigen ondernemerschap (of persoonlijk leiderschap) vindt hij prachtig. Dit omdat hij dat allemaal tot op een bepaalde hoogte meegemaakt heeft en weet welke (vooral) angsten je blokkeren om juist datgene te doen wat je eigenlijk heel graag zou willen doen. Vaak ligt de oorsprong van die blokkades in je jeugd of kun je daarin grote delen terug vinden. Het geheim van geluk is vrijheid en het geheim daarvan is…moed aldus de uitspraak van een wijsgeer.
Door het stellen van vele open vragen (ons helaas afgeleerd als kleine kinderen……..), laat hij de klanten in alle vertrouwelijkheid in hun eigen wijsheid zoeken naar hun specifieke (financiële) antwoorden die ergens verborgen liggen in het eigen innerlijke. Zodra de klant weet wat hij (financieel) wil en de pretoogjes ervaart, is voor hem min of meer de kous al bijna af.
Pretogen zijn ook een drijfveer en Nico geniet enorm als hij mensen kan leiden naar hun eigen vrijheid. Je eigen ogen vol zien stralen is moeilijk en daar heb je vaak iemand anders voor nodig.
Zelf zou hij graag nog een keer wetenschappelijk onderzoek willen doen of begeleiden wat de mogelijke oorzaaken van ziekten kunnen zijn. Dit laatste staat voor 2018 en volgende jaren in de planning.

Bij zichzelf verhielp hij in hoofdlijnen voor zijn eigen gevoel o.a rug-, spier-, nek-, knie-, tinnitus en aambeienklachten, dan wel dat deze sterk verminderden. Dit door zijn “eigen-wijze” denk- en emotiepatronen te veranderen. Inmiddels is Nico per 30-11-2009 gecertificeerd als USA coach (CHCP) om te helpen bij het verwijderen van onbewuste stress in het lichaam. Stress die volgens wetenschappelijk onderzoek tot 95% van lichamelijke- en niet lichamelijke klachten kan!! veroorzaken.

Een aanrader is het boek “De biologie van de overtuiging” geschreven door Dr. Bruce Lipton. In dit boek beschrijft Lipton hoe je je eigen genen kunt veranderen. Veranderen? Ja inderdaad veranderen door je beperkende overtuigingen aan te pakken (met behulp van een coach bijvoorbeeld).

Hospice

Nico is sedert een jaar of 3-44 bestuurslid van de Hospicegroep De Lelie (terminale zorg) geweest te Winterswijk. Een droom: het realiseren van een nieuw huis voor de aanwezige tijdelijke gasten. Inmiddels sinds begin 2017 bestuurslid van de Vrienden van het ospice De Lelie te Winterswijk.
Het vinden van de juiste balans tussen o.a privé, reizen, werk, kinderen, partner, golf, studie, bestuur en marathonsport is een enorme uitdaging.

Hobby’s

Voetbal is tot Nico’s 34e jaar de grote passie geweest met wat tussenjaren i.v.m. rug- en achillespeesklachten.
Golf (en geen kolf…..) speelt hij nu een jaar of 14 met veel plezier en uitdaging. Het liefst op de vroege morgen met een kan vers gezette koffie mee en na een uur op een bank filosoferen over van alles en nog wat.

Daarnaast traint hij nu circa 15 jaar voor de marathons waarvan er inmiddels ruim 40 gelopen zijn en waarbij die in New York de meest aansprekende was. Samen met levenspartner Nardy in 2007 een week of 10 trainen (exclusief de vele uren voor voorbereidingen). Samen over de Verrezano bridge, door de Bronx en eindigen in het Central park in Manhattan. Wow! De marathon was eigenlijk 10 kilometer tekort omdat er nog heel wat energie over was. Deze marathon was in het kader t.b.v. het goede doel de Hospice / Homeless Child.

Het grote vermogen van je eigen lichaam zich snel aan te passen en een dijk van een conditie op te bouwen in een half jaar tijd verbaast hem enorm. De goede eigenschappen van het lopen inspireren enorm.

Eind april 2009 volgde een nieuw experiment en begon hij na te denken om 2 volledige marathons relatief vlak achter elkaar te lopen. 2 in de periode van 3 weken. Na Antwerpen volgde de Hoorn marathon die beide werden uitgelopen. De smaak lekker te pakken en na Hoorn volgde na 3 weken weer de Monnickendam marathon en daaropvolgend werd die begin juli 2009 in Duitsland gelopen. “Ie-j bunt gek” en “Dat kan neeeeet” waren veelgehoorde reacties in de Achterhoek….
Het lidmaatschap van de Rotary boeit hem steeds meer kijkende naar de grote groep van Rotarians waar hij zich onder begeeft. De verscheidenheid van meningen en beroepsgroepen inspireren.

Boeken

De boeken “The healing codes” van Alex Lloyd, “De 7 eigenschappen van effectief leiderschap” geschreven door Steven Covey en “Je kunt je leven helen” van Louise Hay mogen graag met hem mee naar een onbewoond eiland. Zo ook het boek “De biologie van de overtuiging” van schrijver Dr. Bruce Lipton waarin beschrven staat hoe je je eigen genen kunt veranderen door eigen vastgeroeste overtuigingen te veranderen.

Heldervoelendheid

Door Nico’s studie tot coach kwam hij allerhande ervaringen tegen: in grote mensenmassa’s krijg hij nogal eens last, als hij niet oppaste, van bijvoorbeeld zijn onderrug. Loopt hij weg van deze massa, dan verdwijnt de pijn vanzelf. Hij kan wel eens het ongemak voelen van een ander.
Voorbeeld: hij voelt in zijn maagstreek dat een klant nog met iets in zijn maag zit en reflecteer dat, waarna deze vertelt dat hij 55 jaar niet over zijn verborgen geheim heeft durven praten: het misbruik door zijn oudere broer.
Het bewust aanvoelen en weten dat je de ander kunt helpen, hem meer dan empatisch begrijpt en elkaar volledig vertrouwt, kunnen iemand volledig als een bloeiende roos laten openen.

Droom

Wat hij zelf nog als ultieme droom ziet is het volbrengen van de Triathlon / The Iron Man en dan het liefst op Hawai (als ideaal!). 3,8 km zwemmen in open zeewater, 180 km fietsen en ruim 42 km hardlopen. Grofweg ben je daar een uur of 16 mee bezig en hij gaat er van uit hier rond 2020 nader over te kunnen berichten……..