Het eigen specifieke gevoel speelt hierbij zeer sterk mee. Hoe en waar voel je zelf de spanning, angst, onzekerheid in je lichaam en hoe ga je hier mee om. Met wie kun je en wil je daar over praten. Word je zelf wel begrepen, gehoord en gezien wie je bent, wat je doet en wat je talenten eigenlijk zijn. Ik ontdekte dat eigenlijk meer en meer bij mezelf door bewust bij deze gevoelens te blijven. Te veel mensen doen eigenlijk het werk of de dingen die ze niet echt prettig vinden. Dit kost veelal negatieve energie en kan zich ophopen in je lichaam. Net zo lang tot dat de emmer een keer vol zit.

De zaken doen die je leuk en uitdagend vindt, brengt je meer energie en geeft een enorme kick. Voordat je echter zo ver bent, dien je zelf los te komen van je eigen aarde. Vergelijken we dat loskomen met de ruimtevaart, dan kost dit voor raketten vaak tot zo’n 90% van hun energie (als zij loskomen van de wereld).

MENSTGERICHT COACHEN

De aanvullende opleiding Mensgericht Coachen die ik thans na 2 jaar beëindigd heb, vind ik een unieke opleiding die in mijn ogen verplicht gesteld zou moeten worden voor de financieel planner. Coachen helpt mensen de antwoorden te vinden in zichzelf op vragen die ze bij zich dragen. De wijsheid zit allang in jezelf. Je hebt alleen iemand nodig die je de juiste vragen stelt en die je vervolgens leidt naar je eigen persoonlijke (financiële) vrijheid. Voor een ieder liggen de vrijheidswensen en doelstellingen op een ander vlak, omdat ieder mens uniek is.

Ik vind het leuk om met de door mezelf geleefde processen anderen te helpen in het vinden van hun eigen dieperliggende wensen en doelstellingen.

De kracht van het financieel coachen is dat persoonlijke (levens)wensen en geld samenkomen. Hierdoor vinden mensen hun eigen geldzaken niet langer doelloos en vervelend. Ze voelen zich meer verbonden met wat ze werkelijk willen met hun eigen persoonlijke doelstellingen.