Marathoninspiratie

5 marathons hardlopen inclusief voorbereidingen oftewel in totaal zo’n 5.000 kilometers aan voorbereiding schat ik grofweg.

Kilometers die me na het uitlopen van deze uitdagingen een wel heel simpel inzicht gaven waar ik thans enorm veel aan heb: Het gaat makkelijk (met respect!).

5 marathons waarbij je ieder keer weet, voelt of denkt dat het na zo’n 30 tot 35 kilometer moeilijk wordt. Ja, ja als je dat maar sterk gelooft, gebeurt dat dan ook wel vanzelf.

Ik denk…, geloof of ben overtuigd dat het na 30+ kilometers moeilijk wordt…… Vind je het dan gek dat het moeilijk wordt? Nee achteraf niet meer, maar vooraf wel voordat je aan die helse tocht begint. De tocht der tochten die het eerst werd uitgelopen door een vrijwel ongetrainde loper uit Griekenland die er zijn leven voor liet.

Zelf gaf ik een lezing voor de serviceclub waar ik lid van ben en verklaarde daar plechtig dat die 42,195 kilometer enorm zwaar zijn om uit te lopen. Ja, als iedereen dat gelooft dat het enorm zwaar wordt, beginnende met mijzelf, dan wordt het dat vanzelf ook wel.

Wat een inzicht…….haha. Laten we eens beginnen met (proberen) te veranderen in denkwijze en aan te trekken dat het makkelijk gaat zo’n afstand.

Iedereen geloofde slechts zo’n 500 jaar gelelden dat de aarde zo plat was als een dubbeltje op zijn kant…..iedereen behalve 1 wetenschapper die bijna zijn leven liet door dit te verkondigen. Erg eenzaam zo’n veranderaar die moest vechten tegen ondermeer de (vnl. machtige kerkelijke) autoriteiten van dat moment.

Menig wetenschapper of verkondiger van revolutionaire uitvindingen werden eerst niet geloofd. Lees de verhalen maar van Einstein, Newton, Galileo, Copernicus en Archimedes. Allen briljant en worstelend met vele “ongelovigen”.

Het toepassen van “het gaat makkelijk” denken draait negatieve gedachten bij of om naar positieve gedachten met positieve ladingen. Gedachten hebben frequenties en zijn magnetisch. Magneten trekken, jawel, zaken aan. Laat dat dan net weer “het gaat makkelijk”-zaken en gedachten zijn. Prachtig en ook tijdens het lopen en de voorbereiding simpel te gebruiken door het gewoonweg te noemen, te zien en nog belangrijker te “voelen”. Vooral dat laatste aspect maakt voor mijn gevoel circa 90 tot 95% uit.

Het loopt toch een stuk eenvoudiger en soepeler met ”het gaat en voelt makkelijk”  in je achterhoofd dan “ik zie het niet meer zitten en het gaat voor geen meter”.

Je hebt zelf de keus anders te denken. Alleen als jij dat zelf wilt!

Dit werkt perfect en ben thans bezig met projekten waar dit zeer goed van pas komt. Anders was ik er nooit aan begonnen zonder deze kennis, dit inzicht en het belangrijke “goede” gevoel dat er bij hoort.

Inmiddels zijn mijn laatste 2 marathons gemakkelijk uitgelopen. Wat houd je zelf eigenlijk tegen om “het gaat makkelijk” te gebruiken? Ik lees het graag!

4 marathons in 9 weken uitlopen: gekkenwerk??

Eind april 2009 was Antwerpen de 1e marathon die ik liep. Na het uitlopen had ik het idee om er nog één te lopen. 3 weken na de Belgische uitdaging volgde de Hoornse marathon in de snelste tijd tot nu toe voor mezelf. Tja, dat ging lekker soepel en relatief eenvoudig. Als je dan toch goed bezig bent, dan er nog maar en bij en zo wederom na 3 weken de Watermarathon in Monnickendam/Marken uitgelopen.

Het kwartet van om de 3 weken een marathon lopen werd vol gemaakt door de marathon in het Duitse Loeningen: erg warm daar en heel veel uitvallers. Gelukkig ook deze uitgelopen en weer goed hersteld. Het doel voor ogen en lekker doorgaan met een goede- en rustige voorbereiding.

Om de 3 weken een marathon lopen kan dus. Zo zou dat dan toch ook om de 2 weken mogelijk kunnen zijn? 17 Oktober 2010 de marathon van Mallorca uitgelopen en 2 weken daarna de culinaire Landschap Twenthe marathon te Rossum volbracht. Culinair daar om de 3 kilometer er van allerhande hapjes en drankjes klaar stonden voor de lopers. Denk aan: bokbier, wijn, kruidenbitter, fruitcocktail, vers gebakken pannenkoek, nog een keer wijn, mousse van het Bentheimer varken en aan het eind de op hout gestookte hot tubs om de spieren te ontspannen. Uniek!

Marathon bokbier in Rossum tijdens het lopen. Uniek en een aanrader!!foto26651

8 Oktober 2011 de marathonversie van Rossum zit er weer op en een -ge-wel-dige! ervaring weer. Tijd voor een vervolgexperiment ….en na een week weer een marathon lopen: die van Amsterdam.

Veel (goedbedoelde?) kritiek vooraf over me heen: “Dat kan niet, dat is niet goed, je bent helemaal gek”.  Tja, wellicht ben ik ook wel een beetje gek ja, maar ga toch de uitdaging aan om te voelen wat er dan gebeurt. De geest zegt gewoon volmondig “Ja!”. Nu het lichaam nog. Dat voelt enorm goed en we plakken er in Amsterdam wat extra leuke dagen op voorhand aan vast.

Het loopt bijna vanzelf die zonnige dag en ik loop zelfs in het begin te hard van stapel en kom bij een groep snelle lopers terecht waar ik letterlijk van denk dat kan niet…. Hierna zakt mijn tempo dan ook plotsklaps in. Deze marathon wordt ook weer netjes uitgelopen en het herstel gaat supersnel. Weer een projectje er op zitten. Erg leuk. Nu het project van de mede organisatie van de www.marathonwinterswijk.nl op 16-9-2012. De 1e marathon van Winterswijk.