Welkom op de site van Uw Financiële Coach v.o.f.

en wat fijn dat u een kijkje neemt. We maken minimaal reclame en vinden de “mond-tot-mond” reclame het meest passend. U vindt 2 gedeelten op deze site: een deel A. m.b.t. wat we in hoofdlijnen doen en een deel B. aan overige activiteiten, interesses etc. Liever hebben we dat u “via-via” het advies kreeg met ons kontakt op te nemen. Dat werkt beter en geldt voor ons ook als we op zoek zijn naar producten of diensten.

Uw Financiële Coach v.o.f. bestaat inmiddels ruim 25 jaar en begon per 1-1- 1999 en bestaat uit de vennoten Nardy Damkot en Nico Nijweide MFP. Wij hebben, naast onze 2 dochters Britt en Fay, onze praktijk aan huis in een rustige straat. In 2003 werd de praktijkaanbouw gerealiseerd aan onze bestaande woning. In deze aanbouw oefenen wij onze onderneming uit.


Ervaringen

Nardy heeft haar ervaring in het bankwezen opgedaan bij de ING bank en nog meer in de praktijk.
Nico is sedert mei 2000 Master of Financial Planning aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (MFP) waarbij hij mensen van origine begeleidt in het optimaliseren van hun inkomen, vermogen en het besparen in toekomstige erfbelasting. De uitdaging is het om lastige materie samen te vatten en om te zetten in begrijpelijke taal. Een soort van meesterschap.


Coaching

Het begeleiden maakte de afgelopen meer en meer plaats voor de term “coaching”. Hierbij helpt hij klanten om zelfsturing te geven aan hun eigen (financiële) wensen, dromen en doelstellingen. Het vinden van de “stralende pretoogjes” bij zijn klanten ziet hij als één van zijn levensdoelen.


Financial (Life) Coaching

- Wat is het werk dat je tot je 85e of 90e levensjaar zou willen doen? -


Een vraag die Nico vaak als eerste of zo maar tussendoorstelt. Te veel mensen zijn gericht op het eerder stoppen met werken, waarbij werk gezien wordt als iets onprettigs.
  • Hoe zou het zijn wanneer het werk een soort van hobby is of wordt?
  • Wat zou je anders doen?
  • Wat zou je willen veranderen aan je werk?
  • Wat houd je tegen veranderingen aan te brengen?
Geen makkelijke vragen realiseert hij zich maar al te goed.


Waarom?

Omdat hijzelf dit verhaal zeer goed kent. Nico werkte 7 jaar in het bankwezen (ING Bank) met veel plezier. Iets daarvoor begon er wat te knagen in zijn gedachtenpatroon. Is dit nog wel wat ik wil? Hij rolde zelf aan het begin ook maar automatisch in het bankwezen en was blij in de begin jaren 90 vast werk te hebben. Je groeit in het algemeen vervolgens naar een bepaalde functie toe. Als pas afgestudeerde HEAO-er was hij relatief makkelijk te kneden door welk bedrijf maar ook.

Tot het moment dat je denkt: ‘Waar ben ik nu eigenlijk mee bezig?’ en ‘Is dit wel wat ik wil doen tot aan mijn pensioen?’. Het “moeten” verkopen van producten om targets te halen stond hem minder aan. Je eigen ding doen dat je leuk vindt, boeide hem meer en meer. Zo ging de knop eind 1998 in eigenlijk 1 dag om van een vaste goede baan met goede vooruitzichten en inkomen naar het relatief onbekende zelfstandige ondernemerschap. Een raar gevoel onder in de buik. Leer je hier mee omgaan, dan krijg je er een prachtig avontuur voor terug. “Niet durven, toch doen”!

Het schrijven van een ondernemersplan is één van de enorm leuke onderwerpen. Als je weet wat je wilt, dan schrijf je dat in 1 dag volledig uit en valt eigenlijk alles op zijn plek. Tegenwoordig heb je daar kunstmatige intelligentie (=AI) voor die je daar ook mee op weg kan helpen.

Veel financiële zaken van relaties lopen door dit soort verhalen heen. Zaken zoals het kopen van een woonhuis en alles stress gerelateerde financiële zaken in de aan- en verkoop. Het starten of de verkoop van een onderneming, pensioenen, langdurige ziekte en hoe daarin om te gaan en welke oplossingen er wellicht zijn.

U vindt in onze dienstenwijzer onze globale werkwijze met uurtarief etc.. Iedere keer loopt dit vaak weer uit in een maatwerkoplossing. Daarnaast vindt u de diverse vergelijkingskaarten en de globale kosten voor het regelen van de hypotheek, de arbeidsongeschiktheidsverzekering, de levensverzekering of een lijfrente oplossing.
2023 AFM Vergelijkingskaart Vermogen opbouwen.pdf
2023 AFM Vergelijkingskaart Risicos afdekken.pdf
Vergelijkingskaart Hypotheek 2024.pdf